Nyheder 2019

Rosengårdens Francois

D. 12. oktober 2019

Rikke og Francois i finalen i DRF Springchampionat 2019

Rikke og Rosengårdens Francois (e. Favorit Ask / Chinatu LS La Silla) havde kvalificeret sig til finalen i DRF Springchampionat for 5 års springheste, som i weekenden blev afholdt på Blue Hors.

Efter kvallifikationsstævnerne, der havde være afholdt rundt i landet, var de 40 bedste ekvipager gået videre til finalestævnet, og vi var meget glade for at være blandt de 40.

Det var et rigtigt stærk feldt af 5 års heste i år, og ikke mindre end 14 af de kvalificerede, havde for en lille måned siden, været deltager ved UVM i Zangersheide.

Til finalestævet rider alle 2 kvalifikations runder, og herefter går de 20 bedste videre til selve finalen. Første dagen red Rikke en fejlfri runde på en stor 120 cm bane, og fik karakteren 8,0, hvilket rakte til en plads midt i feldtet som nr. 20. Anden dagen var sværhedsgraden strammet, men igen red hun fejlfrit og fik denne gang karakteren 8,3, hvilket gav en placering som nr. 11. Sammenlagt blev de nr. 13, og en plads i finalen var sikret.

Blandt de 20 der var i finalen, var 12 af dem ekvipager der havde været i Zangersheide, og stort set alle var profesionelle ryttere. Rikke og Francois red endnu engang en fantastisk flot fejlfri runde, og fik karakteren 8,2, og de sluttede på en rigtig flot 13. plads.

 

D. 5. og 6. september 2019

Spring på Vilhelmsborg og dressur i Svendborg

Torsdag d. 5. september var Tina og Ingelise's Chili til start i en enkelt klasse på Vilhelmsborg, hvor Silkeborg Rideklub afholdt stævne. Og det blev til en 4. plads i klassen.

Hun havde også sin nye lånehest, Vestergården's Ca'sani med som hun red to klasser på. Det gik rigtig fint, og vi er meget taknemlige for at Tina må låne denne dejlige hest efter Casir Ask, af ejer og opdrætter Sisse Holm-Thomsen og Kenneth Poulsen.

Tina og Ingelise's Chili
4. pl. LA1* (115 cm), met. B4 

 

Fredag stod den så på dressurstævne i Svendborg, hvor Tina havde Tarantino og Domina med.

Domina startede en LA1, og gik til 65,37%. Tarantino startede også denne klasse og fik 67,593% og blev første u-placerede. Herefter skulle Tarantino også gå en LA4, og der sluttede han på 68,676% og vandt klassen.

Tina og Rosengårdens Tarantino
1. pl. LA4 dressur (68.676%)

Rosengårdens Francois

24. august 2019

Francois var flyvende

Hjemme igen efter nogle fantastiske dage til B-stævnet på Vilhelmsborg, der blev afholdt samtidig med DV's Eliteskue.

Rikke havde 5 årige Francois med, og de blev placeret i torsdagens LA* og i fredagens LA**. Lørdag red de en rigtig fin tur - desværre med en ærgerlig bom på banens mindste spring - i 5 års Youngster UWM kval.klassen.

 

Rikke og Rosengårdens Francois
12. pl. LA1* (115 cm), met. B7
20. pl. LA2** (120 cm), met. B4

D. 11. august 2019

ASK OPEN. Sikke en weekend

Vi kan snart ikke få armene ned efter denne weekend, hvor Rikke var til start fredag og søndag ved C-stævnet med 5 årige Rosengårdens Francois, og lillebror Rosengårdens Francisco på 3 år deltog i Stutteri Ask's løsspringningschampionat.

Begge heste er efter Favorit Ask, og mor er Chinatu LS La Silla, morfar er Chapultepec La Silla.

Fredag red Rikke en enkelt LA1*, hvor hun var fejlfri og blev placeret som nr. 12. Lørdag var hviledag, og søndag red hun DRF Springchampionat. De red en fantastisk flot runde, og blev placeret som nr. 5 med stilkarakteren 8,1  

Søndag formiddag var der løsspringningschampionat for henholdsvis 2- og 3 års heste.

Rosengårdens Francisco deltog, hvilket han gjorde til UG. Han fik 9,0 for kapacitet, 8,2 for teknik, 8,5 for galop og 9,0 for potentiale som springhest. Med disse flotte karakter vandt han løsspringningschampionatet for de 3 års heste med hele 34,7 point.

 

Rikke og Rosengårdens Francois
12. pl. LA1* (115 cm), met. A
5. pl. DRF SPRINGCHAMPIONAT kvall, (120 cm), karakter 8,10

 

Rosengårdens Francisco
1. pl løsspringningningschampionat, karakter: (9,0 - 8,2 - 8,5 - 9,0)

 

D. 21. og 22. juni 2019

Rigtig god stævneweekend.

Fredag stod den på springstævne for Rikke i Sportsrideklubben Bogø.

Hun havde Francois og Quinstano med.

Francois skulle starte to klasser, begge metode B0. Han skulle debutere i LA, og det gjorde han til UG med en fejlfri runde. Han havde klassen forinden, en LB, og sprunget fejlfrit.

Quinstano skulle kun starte LA'en og her blev det desværre til 8 fejl.
 

Rikke og Rosengårdens Francois
3. pl. LB1* (105 cm), met. B0
3. pl. LA1* (115 cm), met. B0

Lørdag var Tina til dressurstævne i Voel og Omegns Sportsrideklub, der ligger lidt øst for Silkeborg.

Hun havde Tarantino og Domina med.

Domina var til hendes første ridestævne, og hun gjorde det rigtig godt. Hun var utrolig cool at have med, kiggede faktisk ikke, og lavede ingen store fejl, men hun mangler stadig lidt styrke. Hun sluttede klassen, en LA1 som nr. 6 ud af 13 startende, med 65,37%. En rigtig flot debut.

Tarantino skulle starte LA1 og LA4. Han kan godt spænde op og kigge lidt i første klasse, men denne gang var det omvendt. Han gik et rigtig flot program og vandt LA1 med 68,33%, og vand klassen. I LA4 blev han desværre lidt for spændt i skridten, og changerede i den ene kontragalop, men endte med 63,82% midt i klassen

Tina og Rosengårdens Tarantino
1. pl. LA1 dressur (68,333%)

29. maj 2019

Årets første føl

Tidlig lørdag morgen kom årets første føl.

Et dejligt hingsteføl efter Oldenborghingsten Mosevangs Vilero OLH 847 og Rosengårdens Kanita, der er efter Kanudos XX og Uffe Korshøjgård. 

D. 4. - 5. maj 2019

Rikke havde et super godt stævne på Stutteri Ask

Stutteri Ask afviklede i samarbejde med Fyens Rideklub C-stævne den første weekend i maj.

Det var årets første udendørs stævne, og det var lidt koldt og blæsende lørdag, men søndag kom solen frem, og det var en fornøjelse at være til stævne i de fantastiske flotte rammer og utrolige gode forhold de har fået skabt på Stutteri Ask.

Rikke var til start med 5 årige Rosengårdens Francois. Han er en meget cool hest, og han havde kun en enkelt bom i de fire klasser han startede, og det blev til 3 placeringer.

Quinstano havde Rikke også med, og de fik 2 placeringer.

Rikke og Rosengårdens Francois
13. pl. LB2** (110 cm), met. B7
6. pl. LB1* (105 cm), met. B4
3. pl. LB2** (110 cm), met. B0

 

Rikke og Quinstano
5. pl. LB2** (110 cm), met. B7
3. pl. LB2** (110 cm), met. B0

TØS turnering

D. 30. marts 2019

Jens blev samlet vinder af TØS-Turneringen for 2-spand heste

TØS-Tuneringen er en turnering i det ”store” trekantområde: Slesvigske Køre Selskab, Vestjysk Køre Selskab, Trekantens Køre Selskab, Østjysk Køre Selskab og Fyens Køre Selskab.

I slutningen af 2018 og begyndelsen af 2019 har der været afviklet 4 indendørs kørestævner i henholdsvis SSK, ØKS, VKS og sluttelig finalestævne i FKS. Her får man point efter placering, og det er de to bedste stævner, samt finalestævnet der tæller samlet.

Jens havde en 1. plads fra ØKS, og en 2. plads fra VKS med. Der var desværre kun ham i finaleklassen for 2-spand heste, så hvis ellers han gennemførte var en samlet sejr i hus.

Det lykkedes, og han sluttede med samlet 28 point.

På billedet ses de samlede vinderer i de forskellige klasser. Fra venstre er det Emil B. Ottendal der vandt junior klassen med 30 point, derefter Jan Stougård der vandt Let klassen med 25 point, så er det Jens der vandt 2-spand klassen med 28 point, og til sidst Mathias B. Ottendal der vandt 1-spænder klassen med 28 point.

Jens kørte med hestene Rosengårdens Donset (e. Don Romantic / Sunset Boule-Ward) og Rosengårdens Pantani (e. Painters Row XX / Uffe Korshøjgaard).

Rosengårdens Vilano

D. 25. februar 2019

Avlsgodkendelse til Rosengårdens Vilano

Dansk Oldenborg Avl, afholdt i weekenden hingstekåring i Grindsted, og Rosengårdens Vilano, der er efter Virano OLH 824 / Rosengårdens Primadonna / Painters Row OLH 797, blev tildelt 1  års avlsgodkendelse. 

Han fik karakterene 8888 88 888 8

I løsspringning fik han 7,5 7

Han er 170 cm. i stg.

Rosengårdens Vilano er p.t. i ridning, og vil stå til rådighed for hopper efter d. 20. april 2019.

Evt. spørgsmål rettes til Jens, tlf.: 21 49 65 97

  

D. 24. februar 2019

Rosengårdens Francois og Quinstano til stævne

Rosengårdens Francois der er efter Favorit Ask og mor Chinatu LS La Silla er lige blevet 5 år, og Rikke havde ham med til stævne på Vilhelmsborg i weekenden.

I de fire klasser de startede, blev det kun til en enkelt bom. Francois tog det rigtig pænt, men var lidt overvældet over at komme i den store hal med blomster m.m., så en lille misforståelse/uopmærsomhed i klassen fredag, og i den første klasse lørdag. I anden klasse lørdag virkede han lidt træt over alle indtrykkene, men var fejlfri i 1. fase, og tog en enkelt bom i 2. fase. Søndag var han til gengæld fejlfri i begge faser, men Rikke red ikke hurtig og endte som 1. u-placerede. Quinstano gik samme klasse. Han var også fejlfri, men havde desværre 4 fejl i 2. fase, og på ham blev hun 2. u-placerede. Lidt æv, når det nu var så tæt på med begge heste.

Quinstano sprang bare en enkelt klasse hver dag, og fredag var han fejlfri i en B0 og lørdag fik han en enkelt bom.

D. 1. - 3. februar 2019

Tina til dressurstævne i Svendborg

Tina havde en fri weekend, og havde taget Tarantino med hjem for at starte dressurstævne i Svendborg.

Tarantino har ikke så mange dressurstarter endnu, så han kan godt kigge lidt i første klasse. Derfor passede det fint, at han kunne starte to klasser - LA2 og LA4 - hver dag.

Fredag lagde de lidt forsigtig ud med 64,828% i en LA2, men allerede i næste klasse, en LA4, var han lidt mere afslappet, og de fik 65,735% og blev første uplacerede.

Lørdag fik de en rigtig flot tur i LA2 og fik 68,276%, som rakte til en 4. plads. LA4 gik også rigtigt fint, og her opnåede de 65,294, og igen den utaknemlige placering for første uplacerede.

Søndag var Tarantino lidt mere spændt end dagen før i første klasse, men det blev alligevel til flotte 67.241%, men ikke nok til placering. Det blev det til gengæld i LA4, hvor de fik 66,765% og vandt klassen. 

 

Tina og Rosengårdens Tarantino
4. pl. LA2 dressur (68,276%)
1. pl. LA4 dressur (66,765%)