Nyheder 2021

UVM Zangersheide

D. 23. august 2021

Sikke en weekend

Endnu en weekend med fantastiske resultater af de to heste Rosengårdens Francois og Rosengårdens Francisco (begge efter Favorit Ask / Chinatu LS La Silla).
 
Lørdag blev det offentliggjort at Rikke og 7 årige Francois er i bruttotruppen til UVM i Zangersheide sidste i september.
Søndag startede de en enkelt MB* til C-stævnet på Stutteri Ask, hvor de havde klassens hurtigste tid, men en ærgelig bom fratog dem sejren.
 
Lillebror Francisco på 5 år startede Rikke også kun søndag, og det var i Fynsmesterskabet for hold. Her leverede de to fejlfrie hovedrunder og en fejlfri og hurtig omspringning. Sammen med Emma Lauridsen, Ida Johanne Bech Lange, og Lone Svendsen, blev holdet nr. to i klassen, efter en utrolig spændende omspringning mod tre andre hold.
 
Rikke og Rosengårdens Francisco
2. pl. FYNSMESTERSKAB for hold
 
 
 
På billederne herunder er det 7 årige Francois til venstre
og 5 årige Francisco til højre
Rosengårdens Francois

D.11. juli 2021

Super flot debut til Rikke og Francois i MA1* (135 cm) på Ask

Rikke debuterede i sikker stil med 7 årige Rosengårdens Francois (e. Favorit Ask / Chinatu LS La Silla) i MA1* (135 cm) ved B-stævnet på Stutteri Ask d. 8. - 11. juli.
1. dagen, torsdag lagde de ud i en MB1* (125 cm) med en fejlfri runde, hvilket indkasserede en 6. plads. Fredag skulle der så prøves kræfter med MA1* (135 cm), og dette blev gjort til UG, i det de red fejlfrit, men desværre lige lidt for langsomt, og de endte på den utaknemlige plads som 1. u-placerede. Lørdag havde Francios hviledag, og søndag var de igen til start i en MA1*. Denne gang blev det til en ærgelig bom på første forhindring, men resten af banen blev klaret i super flot og sikker stil, og det blev ved den ene bom.

Rikke var også til start på Lillebror - 5 årige Rosengårdens Francisco, og de fulgte i storebrors succesfulde fodspor. Han startede to LA1* (115 cm) klasser og to LA2** (120 cm) klasser. Det blev til en enkelt bom i to af klasserne, og fejlfri i de to andre, og det indbragte en placering som nr. 13 i LA2** søndag.  

Det er Francisco på billedet til højre og Francois på de to billeder herunder.

Rosengårdens Francios Rosengårdens Francois

D. 14. juni 2021

Ingelise's Chili har fået sit første føl

Super springhoppen Ingelise's Chili efter Crelido, kom natten til mandag d. 14. juni med sit første føl.

Inge - som hun bliver kaldt i daglig tale - blev pensioneret som springhest sidste år, og sat i fol ved Action Man Ask Z, og har nu fået et herligt hingsteføl, som har fået navnet Rosengården All Star.

Inge er kåret i RDH og via hendes præstationer i sporten optaget i Dansk Varmblods Springhesteprogram, hvilket Action Man Ask Z også er. Det vil sig at hendes føl automastisk er født ind i Springhesteprogrammet. 

rosengårdens francisco

D. 28. maj 2021

4 ude af 4 mulige

Rikke har i dag været til C-stævne i Billund med 5 årige Rosengårdens Francisco og 7 årige Rosengårdens Francois, begge efter Favorit Ask og med Chinatu LS La Silla til mor.
Francisco skulle starte LA1* (115 cm) for første gang, og sikke en debut. Rikke og han var fejlfri i begge starter, og efterfølgende gjorde storebror Francois ham kunsten efter i MB1* (125 cm), ligeledes med 0-runder i begge starter.

D. 10. maj 2021

Årets første føl efter Rosengårdens Vilano

Så har vi modtaget billeder af nogle af årets første føl efter Rosengårdens Vilano.
Begge to ædle og langbenede hoppeføl.

Føllet til venstre er født d. 21. april og hedder Lerskovens Lady Donnabell. Mor til føllet er Lerskovens Lady Isabell, der selv er efter Dragonen's Farouq, og morfar er Nanbo.
Opdrætter er Tania Palmer og Ole Ehlers i Hårlev.

De to billeder herunder (taget af CJ) er et hoppeføl født d. 8. maj. Mor er Synod Rihanna, der er efter Synod Robyn Dundee, og morfar er Synod Gold Smith
Opdrætter er Lise Elkær, Odense.

Stort tillykke til begge avlere med det dejlige føl.

Vi modtager gerne billeder af føl efter Rosengårdens Vilano.

Se flere billeder i undermenuen "Føl efter Vilano" under "Avlshingst".

 

D. 4. maj 2021

Alt er ok og vi er klar til modtagelse af hopper

På trods af at vi d. 25. marts var så uheldige at en hoppe kastede, og det viste sig af være EHV type 1, er vi kommet godt igennem isolations perioden, uden nogen form for sygdomme.
 
Vi har ikke haft heste, hverken med feber eller andre symptomer, og vi er nu godt og vel over isolations perioden, som sluttede d. 22. april.
Derfor er både vi og VILANO klar til at modtage hopper til bedækning.
 
Ring gerne til Jens på tlf. 21496597 for nærmere info.
Calino Ask

D. 1. maj 2021

Første stævne efter 9 måneder

I bededagsferien var Tina og hendes egen 6 årige Calino Ask (e. Caval Ask / Ci Ci Senjor Ask) til deres første stævne efter 9 måneders Corona pause.
De var fejlfri både fredag og lørdag i LA* ved stævnet i Hinnitus, og lørdag var hun hurtig nok til en placering som nr. 5.

Så blev vi desværre også ramt.

Da Jens kom i stalden torsdag morgen d. 25. marts, havde en af vore avlshopper desværre kastet sit føl en måned for tidlig. Vi kontaktede med det samme vor dyrlæge, og senere på dagen kørte Jens til Københavns Universitetshospital med fosteret for obduktion. Umiddelbart var der ikke tegn på virusabort, men vi tog straks alle forholdsregler, og lukkede ridehuset for de få udefrakommende som benytter det.

Fredag bestilte vi to stævnestalde med henholdsvis 4 og 8 bokse, så vi kunne få delt hestene lidt op, og isoleret med god afstand. Samme dag fik vi et foreløbigt svar, at det muligvis kunne være virusabort, men der vil blive sendt prøver til Tyskland.

Lørdag fik vi leveret og sat stævneboksene op, og fordelt hestene, og vi tager temperatur morgen og aften. Vi har fordelt det sådan, at Jens passer hestene i de to af staldene, og Rikke i de to andre.

I dag d. 30. marts, kom så det endelige svar, og det viste sig desværre at være EHV type 1.
Vi har ikke, og har heldigvis endnu ikke haft nogen syge heste, men faren er jo langt fra drevet over, og vi har to drægtige hopper som skal fole om henholdsvis ca. halvanden og tre en halv måned.

Vi har ikke deltaget i stævner eller lignende de sidste mange måneder, og vi tager alle de forholdsregler vi overhovedet kan.