Nyheder 2021

Så blev vi desværre også ramt.

Da Jens kom i stalden torsdag morgen d. 25. marts, havde en af vore avlshopper desværre kastet sit føl en måned for tidlig. Vi kontaktede med det samme vor dyrlæge, og senere på dagen kørte Jens til Københavns Universitetshospital med fosteret for obduktion. Umiddelbart var der ikke tegn på virusabort, men vi tog straks alle forholdsregler, og lukkede ridehuset for de få udefrakommende som benytter det.

Fredag bestilte vi to stævnestalde med henholdsvis 4 og 8 bokse, så vi kunne få delt hestene lidt op, og isoleret med god afstand. Samme dag fik vi et foreløbigt svar, at det muligvis kunne være virusabort, men der vil blive sendt prøver til Tyskland.

Lørdag fik vi leveret og sat stævneboksene op, og fordelt hestene, og vi tager temperatur morgen og aften. Vi har fordelt det sådan, at Jens passer hestene i de to af staldene, og Rikke i de to andre.

I dag d. 30. marts, kom så det endelige svar, og det viste sig desværre at være EHV type 1.
Vi har ikke, og har heldigvis endnu ikke haft nogen syge heste, men faren er jo langt fra drevet over, og vi har to drægtige hopper som skal fole om henholdsvis ca. halvanden og tre en halv måned.

Vi har ikke deltaget i stævner eller lignende de sidste mange måneder, og vi tager alle de forholdsregler vi overhovedet kan.